Laatste nieuws

17-05-2018

Inspiratiebijeenkomst ‘Armoede en gezondheid’

Op donderdag 14 juni organiseren we weer een inspiratiebijeenkomst voor wijkprofessionals. Dit keer is het thema: ‘Armoede en gezondheid’. 

14-12-2017

Nieuwe initiatieven thema Jeugd

NOEL wil de juiste kwalitatief goede en efficiënte zorg en ondersteuning rondom jeugd op de juiste plek, op het juiste moment. Om hiervoor te zorgen, zijn dit jaar twee initiatieven gestart.

08-12-2017

Terugblik Inspiratiebijeenkomst Gezonde Wijken ‘Positieve Gezondheid’

Op donderdag 9 november organiseerde netwerk NOEL de laatste inspiratiebijeenkomst van dit jaar. Ruim 50 (wijk)professionals luisterden, dachten en praatten mee over het thema ‘positieve gezondheid’.

28-08-2017

‘Gezamenlijk de gezondheidszorg van de toekomst vormgeven’

“Het unieke van NOEL is de betrokkenheid van de aangesloten partners: we hebben samen een unieke overlegtafel gecreëerd. Als afdeling Eerstelijnsgeneeskunde zijn we vanaf het begin actief bij NOEL betrokken. Op voordracht van de partners in NOEL is ELG-staflid Henk Scherst tot voorzitter benoemd.”

17-07-2017

‘Ik zoek altijd verbanden en ben op zoek naar kansen in samenwerking’

“Als ik aan innoveren denk, denk ik vooral aan nieuwe manieren van samenwerken. Onze ogen en oren openhouden en over domeinen en lijnen heen zoeken naar oplossingen om het voor de inwoners beter te maken. Door die samenwerking zie je elkaars meerwaarde en ervaar je waar partijen elkaar kunnen aanvullen.”

12-07-2017

Een wijkgerichte samenwerkingssessie in jouw wijk? Geef je direct op!

Hoe kun je wijkgerichte samenwerking versterken en samen resultaten behalen? In samenwerkingssessies zoeken we op wijkniveau antwoorden op die vragen. Dit jaar organiseren wij er nog twee. Wordt jouw wijk de volgende?

05-07-2017

NOEL tekent overeenkomst samenhangende eerstelijnszorg

Diverse organisaties rondom zorg, welzijn en preventie in regio Nijmegen tekenden op dinsdag 4 juli de netwerkovereenkomst Regio Nijmegen op één lijn (NOEL). De deelnemende partijen willen de eerstelijnszorg verbeteren en versterken.

21-06-2017

Terugblik uitwisselingsbijeenkomst dementie

Op donderdag 8 juni organiseerden wij onze halfjaarlijkse uitwisselingsbijeenkomst voor wijkprofessionals. Dit keer stond het thema dementie centraal, belicht vanuit het perspectief van de mantelzorg, de huisartsenzorg en het wijknetwerk.

26-05-2017

ZZG zorggroep en NOEL: over de meerwaarde en het ontstaan

Voor Dick Herfst, voorzitter van de Raad van Bestuur van ZZG zorggroep, is het klip en klaar: goede zorg in de thuissituatie, de klok rond, vraagt een samenhangende eerstelijnszorg. Daarom zit ZZG zorggroep ook in NOEL.

27-04-2017

Gezonde Wijken presenteert zich op landelijk congres

Tijdens een van de deelsessies van het Nederlands Congres Volksgezondheid (NCVGZ) met als thema: ‘de professional maakt het verschil’ presenteert regio Nijmegen zich door de samenhang tussen partners in de wijk te laten zien.

18-04-2017

Wegwijzer024.nl wijst de weg in welzijn, wonen en zorg

Swon het seniorennetwerk lanceert in samenwerking met de Nijmeegse Sociaal Wijkteams en Stips de Wegwijzer024.nl. Op deze website staat het aanbod in Nijmegen op het gebied van welzijn, wonen en zorg overzichtelijk bij elkaar.

19-12-2016

Een samenwerksessie in jouw wijk?

Goede samenwerking in de wijk kan de gezondheid van inwoners helpen verbeteren. Wat is nodig voor goede samenwerking en hoe pak je dat voor jouw wijk aan? Dat is het onderwerp van een (samen)werksessie van Preventie in de Buurt.